Výborný zeleninový salát. Recept se hodí především jako příloha ke smaženému masu.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
2 lžíce
olej
4-6 ks
paprika
1 lžička
hořčice
0.5 ks
citron
1 ks
cibule
1 ks
květák (menší)
0.5 šálku
voda s octem
podle chuti
cukr
sůl
Postup přípravy
Očištěné papriky a oloupanou cibuli jemně pokrájíme, pokropíme olejem a vymačkanou šťávou z citronu. Necháme asi hodinu proležet.
Květák očistíme, povaříme, scedíme a rozebereme na růžičky. Do šálku vody s octem přidáme hořčici, olej, dobře protřepeme a nalijeme na papriky a květák.
Marinádu podle chuti přisolíme a přisladíme a takto připravený vychlazený salát můžeme podávat.