Papouščí koláč se šlehačkou

Tříbarevný moučník.


3.1103x
90 min

Postup přípravy

Vejce s cukrem utřeme do pěny, přilijeme smetanu a rozpuštěnou heru. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a těsto dobře promícháme.
Připravené těsto rozdělíme na tři díly a do každého vmícháme jeden pudingový prášek.


Do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem nalijeme po vrstvách postupně jedno těsto po druhém. Dbáme při tom, aby se náplně nepromíchaly.



Pečeme zvolna při 160 °C zhruba 45 minut. Necháme krátce zchladnout a pak vyklopíme na mřížku.



Po plném vychladnutí koláč nakrájíme na řezy a ozdobíme šlehačkou případě kandovanou třešní či jakkýmkoliv jiným ovocem.



Moučník můžeme také potřít marmeládou smíchanou s rumem a rumovou polevou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Papouščí koláč se šlehačkou

Zpět na recept