Pangasius v pikantní jogurtové omáčce

Jednoduchý oběd či večeře na rybu dochucenou kořením a jogurtem.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Umytého pangasiuse osušíme, potřeme solí a kurkumou. Necháme asi 30 minut odpočinout a poté rybu nakrájíme na malé kousky. Rybí kousky orestujeme ze všech stran do změknutí, vyjmeme a udržujeme v teple. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody.

Zázvor oloupeme a nastrouháme. Šalotku umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Chilli zbavíme semínek a nasekáme najemno. Zázvor, šalotku, chilli smícháme s cukrem a jogurtem.

Na olivovém oleji orestujeme kardamom, hřebíček, skořici a bobkový list, přidáme jogurtovou směs a vaříme, dokud olej nevystoupí na povrch. Přidáme rybí kousky, provaříme v jogurtové omáčce a odstavíme.

Pangasiuse v pikantní jogurtové omáčce podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangasius v pikantní jogurtové omáčce

Zpět na recept