Rybu omyjeme a posypeme bylinkovou solí z obou stran, stejně tak sušeným česnekem. Zakápneme olivovým olejem a necháme odležet.
Mezitím si připravíme špenát. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na troše oleje dozlatova. Přidáme rozmražený špenátový protlak (nebo celé lístky), zalijeme vývarem a chvíli podusíme. Pak přisypeme veškeré koření a bylinky, přilijeme mléko a znovu necháme chvíli převařit. Nakonec vmícháme prolisované stroužky česneku a majonézu. Už jen krátce prohřejeme.
Pangase na oleji osmahneme a na talíři ho přeléváme špenátem.
Pangasius se špenátem je velmi zdravým receptem, až na majonézu, kterou lze vynechat. Případně ji nahradíme kostkou lučiny nebo nastrouhaným netučným sýrem. Bobkový list před servírováním vyjmeme.