Pangasius na rajčatové šťávě

Rychle připravená ryba zvláštní chuti díky použitým ingrediencím.


4.728x
20 min

Postup přípravy

Pangasiuse rozmrazíme a ořežeme tučnější části, které ryba někdy má kolem svých okrajů. Pokapeme citronem a necháme chvíli stát. Zlehka potřeme rozpuštěným máslem.

Po jedné straně bohatě pokmínujeme a osolíme čerstvě nadrcenou solí a trochou koření na ryby. Rybu otočíme a čerstvě rozkrojeným rajčetem (1 - 2ks) potíráme, přičemž rajče v ruce promačkáváme, abychom vytlačili co nejvíce zrníček a šťávy. Posypeme kořením na ryby. Zbytek rajčete vyhodíme nebo použijeme jinak.
Pangasiuse necháme takto "marinovat" alespoň hodinu.

Na pánvi rozpálíme lžičku másla. Zprudka po obou stranách rybu osmahneme, začneme tou pokmínovanou. Poté podlijeme malým množstvím vody, vymáčkneme zbylé rajče, necháme chvíli pod pokličkou podusit, stačí pár minut. Přilijeme pár lžic sladké smetany a necháme zprudka vysmahnout.

Pangasius na rajčatové šťávě chutná samotný, ale kdo je zvyklý na přílohy, ten přidá vařený brambor, rýži nebo bramborovou kaši. Někomu postačí čerstvá zelenina.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangasius na rajčatové šťávě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká