Pangasius na kari

Vydařený experiment. Okořeněný pangasius s grepovou šťávou a curry omáčkou.


4.533x
15 min
2×

Postup přípravy

Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmrazenou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z obou stran. Zakapeme šťávou z půlky růžového grepu a pomažeme curry omáčkou opět z každé strany. Nakonec zalijeme olivovým olejem. Takto naloženou rybu necháme 24 hodin marinovat.

Na druhý den rozpálíme nepřilnavou pánev s plátkem másla a rybu osmahneme. Kdyby se nám připalovala, můžeme podlít trochou vody. Během přípravy posypeme každý plát ryby špetkou kari koření.

Pangasius na kari chutná nejlépe s bramborou kaší. Chuťově jej dobře doplní čerstvě nakrájený pórek a na talíři doplníme i lžičkou curry omáčky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangasius na kari

Zpět na recept