Pangas v marinádě

Jednoduchý recept pro milovníky rybích pokrmů. Můžeme ho připravit i pro slavnostnější příležitost, anebo jen jako zdravou a lehkou večeři.


4.645x
45 min
4×

Ingredience

800 gPangas - rybí filety

marináda

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
bylinky
2 lžícebílé víno
2 lžícezakysaná smetana
sušený zázvor

podle chuti

sůl

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Mražené rybí filety osolíme. Asi po 5-ti minutách, až trochu povolí, je otřeme, osušíme a opět osolíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

Připravíme si marinádu. Rozšleháme vejce, zakysanou smetanu, bílé víno. Vmícháme rozdrcený česnek, bylinky a podle oblíbenosti i sušený zázvor. Již nesolíme.

Pangas vložíme do marinády a necháme je asi 2 - 3 hodiny odležet.
Potom filety opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.

Pro slavnostnější příležitost podáváme pangas v marinádě s hranolky, nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou. Pro lehčí večeři jsou vhodné vařené brambory, nebo bramborová kaše. Samozřejmě nesmí chybět čerstvá zelenina v podobě salátu nebo oblohy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangas v marinádě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká