Vaření.czReceptyPangas v banánovém těstíčku

Pangas v banánovém těstíčku

Ryba s nasládlou a lehce pikantní chutí těstíčka je výbornou kombinací.


3.88x
25 min

Ingredience

2 lžičkysůl
2 špetkytymián
4 špetkymletý černý pepř
4 lžičkykoření na ryby
0.3 lžičkymletá chilli paprika
4 porcepangas - rybí filety
1 lžíceolivový olej na opečení (Bertolli Extra Vergine)
1-2 lžícepikantní olivový olej

těstíčko

3 ksvejce
100 gniva
2 ksbanán

na obalení

strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy

Porce pangase posypeme kořením na ryby a tymiánem, opepříme, pokapeme pikantním olivovým olejem s naloženou chilli papričkou a necháme uležet. Těstíčko si připravíme z vajec, nastrouhané nivy a nastrouhaného zralého banánu. Jednotlivé porce pangase obalíme v hladké mouce a ve strouhance (strouhanku přitlačíme prsty ruky). Po obalení v těstíčku je okamžitě vkládáme na pánev s nepřilnavým dnem, kde si předem nahřejeme lžíci kvalitního olivového oleje. Porce pangase necháme krátce opékat. Po chvíli porce pangase v banánovém těstíčku otočíme a mírně posypeme solí a mletou chilli paprikou. Přikryjeme poklicí a opečeme je z druhé strany. Pangas je rychle propečený a v těstíčku si udrží šťávu a nevysuší se. Pangase v banánovém těstíčku podáváme ho s bramborovou kaší a čerstvým salátem z pekingského zelí.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pangas v banánovém těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena