Vaření.czReceptyPangas s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou

Pangas s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou

Jednoduchá příprava luxusního hlavního chodu.


2.33x
75 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 kscibule
200 gniva
1 lvývar z masoxu
150 mlbílé víno
20 mlolivový olej
300 gkulatozrnná rýže
1 kgpangasius
400 mlsmetana 30%

podle chuti

drcený tymián

Postup přípravy

Rozmrazeného pangase opláchneme, položíme na plech a na sucho pečeme bez okořenění cca 30 minut. Rýži uvaříme jako italské rizoto. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek a tymián. Lehce orestujeme. Vsypeme rýži a zalijeme vínem. Po redukci vína stáhneme teplotu na výkon 4 a vaříme pozvolně cca 30 minut a postupně přiléváme vývar. Vaříme v nezakrytém hrnci. Na pánvi zpěníme cibulku a česnek. Přidáme sýr, který necháme rozpustit. Poté vlijeme smetanu a krátce povaříme. Do zapékací mísy vložíme rýži, na rýži poklademe pangase a zalijeme omáčkou ze sýra a smetany. Vše zapékáme v troubě na 200 °C cca 30 minut. Pak troubu vypneme a pangase s rýží necháme ještě cca 30 minut dojít. Pangase s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou podáváme i při slavnostních příležitostech.
user-icon

autor lopatkova

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pangas s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena