Vaření.czReceptyPangas na másle s bazalkovou omáčkou

Pangas na másle s bazalkovou omáčkou

Rybí filety pečené na másle, přelité smetanovo- bazalkovou omáčkou, podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem a čerstvou zeleninou.


4.724x
30 min
1×

Ingredience

500 grybí filety Pangas

podle chuti

sůl
čestvě mletý barevný pepř

omáčka

1.5 lžícemáslo
150 mlsmetana ke šlehání
3 ksnaťová cibulka
4 lístkyčerstvá bazalka
150 mlbílé suché víno

podle potřeby

2 lžícemáslo
citronová šťáva

Postup přípravy

Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Jarní cibulku a bazalku očistíme a jemně usekáme. Nejdříve si připravíme omáčku. Na másle necháme zpěnit cibulku, kterou přelijeme vínem a smetanou. Zmírníme teplotu a necháme asi 3 až 4 minuty povařit. Potom přidáme usekanou bazalku, sůl a mletý barevný pepř, necháme přejít varem a odstavíme. Uchováme na teple. V pánvi rozehřejeme máslo ( asi 2 lžíce), na kterém rybí filety zvolna opečeme z obou stran dorůžova. Upečené filety rozdělíme na porce, podle chuti osolíme a opepříme. Přelijeme smetanovo-bazalkovou omáčkou a podáváme se zeleninovou oblohou a opečenými nebo vařenými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pangas na másle s bazalkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena