Pánev s kadeřávkem

Velmi chutně připravená kadeřavá kapusta.


5.03x
45 min

Ingredience

olej
250 guzenina
1 ksvelká cibule
1.5 hrnkuzeleninový vývar
3 lžícevlašské ořechy
3 lžíceovesné vločky
500 gkadeřávek
2 lžícesojová mouka

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kadeřávek zbavíme hrubých částí a dáme na 2 minuty do vařící osolené vody. Dáme okapat. Na hlubší pánvi na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme ovesné vločky a nasekaná ořechová jádra, orestujeme, posypeme moukou a osmažíme dozlatova. Stále mícháme. Kadeřávek jemně nakrájíme a přidáme do pánve, orestujeme a zalijeme vývarem. Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Dusíme asi 10 minut. Pokud je třeba, podlijeme ještě vývarem. Když je kadeřávek měkký, přidáme do pánve 4 plátky salámu nebo šunky a necháme prohřát přikryté poklicí. Pánev s kadeřávkem podáváme s brambory. Místo salámu můžeme posypat strouhaným sýrem nebo připravit sázená vejce.
user-icon

autor květoň

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pánev s kadeřávkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena