Panenka ve slanině

Plátky panenky bohatě obalené ve slanině a podávané s vermutovou šťávou s žampióny.


2.9677x
75 min
1×

Ingredience

375 gslanina
- -olej
- -sůl
200 mlvývar
30 gmáslo
125 gžampióny
1 lžícemouka hladká
- -pepř mletý
1 ksšalotka
750 gpanenka vepřová
2 lžícehořčice dijonská
90 mlvermut

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Plátky slaniny položíme na prkénko tak, aby se překrývaly, napříč položíme maso a slaninu kolem něj opleteme, nakonec zajistíme tenkou jehlicí. Maso dáme na pekáč a půl hodiny ho pečeme v troubě asi na 220 st. V půlce pečení ho obrátíme. Maso je hotové, když z něj vytéká čirá šťáva a slanina je křupavá. Mezitím si připravíme šťávu. V kastrůlku rozehřejeme máslo a olej, přidáme nakrájenou šalotku a necháme ji změknout. Zaprášíme moukou, necháme chvíli osmahnout a pomalu zalijeme vývarem, přidáme na plátky nakrájené žampióny a pomaličku vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme vermut a prohřejeme. Z pekáče sebereme tuk a šťávu, přecedíme a přidáme do husté šťávy, dokořeníme, prohřejeme a podáváme s nakrájeným masem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Panenka ve slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena