Pampeliškový med s citrusy

Výborný recept na pampeliškový med nejen na zimní období chřipek.


4.323x
160 min
9×

Postup přípravy

Nasbíráme za plného sluníčka květy pampelišek, které přelijeme vařící vodou. K tomu přidáme nakrájený pomeranč, citron a společně povaříme asi 10 minut a necháme ve chladnu stát 24 hodin.

Druhý den pampelišky scedíme. Nejlepší je vymačkat je přes bavlněný hadr. Přidáme k tomu kilo cukru a pomalu vaříme 1,5 hodiny. Takto uvařený med nalijeme do čistých šroubových sklenic, otočíme dnem nahoru a ponecháme do druhého dne.

Pampeliškový med citrusy nezaváříme. Takto vydrží i do zimy ve sklepě nebo ve chladu.
user-icon

autor Kytka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pampeliškový med s citrusy

Zpět na recept