Vaření.czReceptyPampeliškový med s citrusy

Pampeliškový med s citrusy

Výborný recept na pampeliškový med nejen na zimní období chřipek.


4.323x
160 min
9×

Postup přípravy

Nasbíráme za plného sluníčka květy pampelišek, které přelijeme vařící vodou. K tomu přidáme nakrájený pomeranč, citron a společně povaříme asi 10 minut a necháme ve chladnu stát 24 hodin. Druhý den pampelišky scedíme. Nejlepší je vymačkat je přes bavlněný hadr. Přidáme k tomu kilo cukru a pomalu vaříme 1,5 hodiny. Takto uvařený med nalijeme do čistých šroubových sklenic, otočíme dnem nahoru a ponecháme do druhého dne. Pampeliškový med citrusy nezaváříme. Takto vydrží i do zimy ve sklepě nebo ve chladu.
user-icon

autor Kytka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pampeliškový med s citrusy

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena