Pálivý smažený květák

Smažený květák trochu pálivější než ho známe.


4.117x
30 min
1×

Postup přípravy

Květák omyjeme, rozdělíme na větší růžičky a uvaříme doměkka ve vodě dochucené kostkou zeleninového bujonu. Do vody vhodíme 1 - 2 chilli papričky. Pak květák scedíme.

Připravíme si do mističek trojobal - hladkou mouku, vejce dochucené solí a trochou nadrceného chilli.

Květák nejdřív obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

Obalené květákové růžičky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Pálivý smažený květák podáváme nejlépe s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pálivý smažený květák

Zpět na recept