2 lžíce | hrášek | |
sůl | ||
1 ks | mrkev | |
1 ks | lilek | |
2 ks | chilli paprička | |
kurkuma | ||
2 lžíce | olivový olej | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
2 ks | cuketa | |
400 g | rýže (vařená) | |
drcený kardamon | ||
100 g | sterilované patizony |
Lilek a cuketu omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev nakrájíe na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a cuketu i lilek z obou stran osmažíme. Ubrouskem je zbavíme přebytečné tekutiny. Na stejném oleji pak restujeme mrkev. Patizony scedíme a necháme okapat.
Rýži smícháme s opečenou zeleninou, přidáme hrášek, patizony a nakonec slát dochutíme citronovou šťávou, kardamomem, kurkumou, chilli papričkou a podle potřeby solí.
Salát necháme vychladit a podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena