Pálivé krůtí řízky na slanině

Krůtí řízky v pikantní marinádě a provoněné slaninou.


3.513x
35 min

Postup přípravy

Velké krůtí řízky trochu naklepeme paličkou, okraje mírně nařízneme, aby se nám při přípravě nezkroutily. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme feferonovou pastou rozmíchanou se lžící oleje. Pasty můžeme podle chuti ubrat, bývá velmi ostrá. Krůtí řízky necháme odležet přes noc.

Na pánvi rozpálíme trošku oleje a slaninu jen mírně osmahneme. Vyjmeme a na výpeku zprudka osmahneme krůtí řízky. Podlijeme trochou vývaru a bez pokličky za vyšší teploty necháváme probublávat, občas řízky otočíme. Když je vývar z půlky vyvařený, přidáme plátky slaniny a necháme vývar úplně vybublat. Odstavíme.

Pálivé krůtí řízky na slanině dáme na talíře i s plátky slaniny a podáváme s rýžovou přílohou, bramborovou kaší nebo jen krajícem chleba. Můžeme doplnit tatarkou.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pálivé krůtí řízky na slanině

Zpět na recept