Pálivá plněná vejce

Vajíčka s pomazánkovou náplní. Recept vhodný i na nejrůznější oslavy pro ozdobení obložené mísy.


4.028x
20 min
1×

Ingredience

sůl
6 ksvejce
pažitka
2 ksrajče
10 dkgtvrdý sýr
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
5 dkgkřenové pomazánkové máslo
ostrá hořčice

na ozdobu

tatarská omáčka
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme studenou vodou a oloupeme. Čtyři vejce podélně rozřízneme a vydlabeme z nich žloutky, které použijeme do náplně. Zbylým vejcím seřízneme špičky, nevydlabujeme. Připravíme si náplň. V misce vymícháme křenové pomazánkové máslo, nastrouhaný tvrdý sýr, čerstvě nasekanou pažitku (pokud nemáme, může být i sušená). Doplníme o pálivou hořčici a dochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Nakonec přimícháme vydlabané žloutky. Náplň dobře smísíme a dáme alespoň na 30 minut do chladu. Mezitím si připravíme pevná rajčata, která rozkrojíme a také vydlabeme, aby nám zůstaly jen rajčatové mističky. Vydlabaná vajíčka plníme směsí a zdobíme čerstvou petrželkou. Vejce bez špiček pouze poklademe na talířek, na horní seříznutou špičku naklademe trochu připravené pomazánky a přiklopíme mističkou z rajčete. Můžeme ještě dozdobit tatarskou omáčkou a rajčátka natečkovat. Obě varianty plněných vajíček uchováváme do podávání v chladu.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pálivá plněná vejce

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena