Poznámka: Na jednu porci počítám 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.
!TIP k servírování palačinek
Palačinky připravované se sladkou náplní můžeme libovolně dozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem, pocukrovat, posypat mletou skořicí, přidat kopeček zakysané smetany nebo přelévat ovocným rozvarem. Nesmí chybět i kousek zelené bylinky - perfektní je čerstvá máta či meduňka.
Aby se palačinky vždycky povedly: Co je k jejich přípravě potřeba a jak zabránit roztrhání
Jak se palačinky jednou provždy naučit, jak je vylepšit a čemu se při jejich přípravě vyhnout? Důležité je správné těstíčko a teplota pánve. Poradíme vám, čím nahradit suroviny, když zrovna něco chybí.
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
Autor:Angrešt




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena