Palačinkový slaný dortík

Zbylo vám hovězí maso z polévky? Zkuste si z něj připravit k večeři slaný palačinkový dortík.


3.915x
90 min

Postup přípravy

Z mouky, vajec a mléka připravíme těstíčko, ze kterého upečeme 10 kusů palačinek o průměru velikosti kulaté zapékací mísy. Cibuli oloupeme a vložíme do vroucí vody s masovou kostkou. Uvaříme doměkka a necháme okapat.

Připravíme si náplň. Studené vařené hovězí maso umeleme spolu s cibulí na jemno. Osolíme a ochutíme kořením. Potom ho na oleji orestujeme, zaprášíme moukou a podle potřeby zředíme vývarem tak, aby vznikla hustá kaše.

Zapékací mísu vytřeme máslem. Každou palačinku mažeme masovou náplní a vršíme do mísy na sebe. Končíme nenamazanou palačinkou.

Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do něho naplněnou mísu a přikryjeme pokličkou. Zvolna vaříme asi 30 minut. Mezitím si jemně nastrouháme tvrdý sýr.

Prochladlý palačinkový dortík vyklopíme na velký talíř a hustě posypeme sýrem. Krátce zapečeme v mikrovlnné troubě.

Jakmile se pokrm dostatečně prohřeje a sýr se rozpustí, ihned podáváme. Vhodnou přílohou k masovému palačinkovému dortu je čerstvá zelenina.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinkový slaný dortík

Zpět na recept