Pajfálský knedlík z ubrousku

Knedlík k šípkové omáčce. Vařil jsem jej přesně takto a byl vynikající.


4.69x
75 min

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené housky, promícháme a dáme vychladnout. Po vychladnutí zalijeme mlékem.

V míse si umícháme máslo s vejcem a žloutkem a osolíme. Poté do mísy vložíme namočené housky se slaninou, přidáme hrubou mouku a vše dobře promícháme.
Dostatečně velký ubrousek navlhčíme, potřeme změklým máslem a posypeme strouhankou.

Do připraveného ubrousku vložíme těsto, nahoře shrneme a převážeme motouzem. Vložíme do vroucí vody a vaříme 60 minut. V polovině vaření knedlík otočíme.

Uvařený pajfálský knedlík z ubrousku nakrájíme silnou nití, polijeme máslem a posypeme strouhanou kůrou z housek. Pajfálský knedlík můžeme podávat s kančím na šípkové.
user-icon

autor Forever


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pajfálský knedlík z ubrousku

Zpět na recept