Pagáčky

Jsou to vlastně malé placičky ze škvarků. A jak dobré! Ověřený recept na chuťovku k vínu, po které se jen zapráší.


4.829x
90 min
4×

Postup přípravy

Promísíme mouku s rozsekanými škvarky, přidáme žloutky, kysanou smetanu, bílé víno, přidáme vykynuté droždí v mléce a vše zaděláme. Vypracujeme těsto, které necháme asi 20 minut kynout.

Po nakynutí rozválíme na plát. Plát složíme jako ubrousek a necháme dalších 15 minut odpočinout. Po uplynutí 15 minut ještě jednou přeložíme, necháme 5 minut odpočinout. Pak jej vyválíme asi na 3/4 cm, kulatým tvořítkem vypícháme kolečka a dáme je na nevymaštěný plech nakynout. Povrch pagáčkků mřížkovitě ozdobíme nožem a potřeme rozšlehaným žloutkem.

Pagáčky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 - 20 minut. 

Pagáčky jsou skvělé teplé i studené, nejlépe chutnají k vínu a pivu jako slané pohoštění.
user-icon

autor Eviště


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pagáčky

Zpět na recept