Pagáče

Recept na drobné slané pečivo, které můžeme podávat jako přílohu, chuťovku i pohoštění.


3.1730x
150 min

Postup přípravy

Škvarky umeleme, na vále je promícháme s polohrubou moukou, osolíme a přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky a víno. Přimícháme kvásek, který jsme si připravili z droždí, teplého mléka a špetky cukru. Zaděláme vláčné těsto, které vypracujeme a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme, složíme a zase necháme kynout, opakujeme po 15 minutách.

Správně nakynuté těsto rozválíme na placku a vykrájíme pomocí sklenice kolečka.

Pagáče přesuneme na plech, necháme ještě trošku nakynout, potřeme je žloutkem a v horké troubě rychle upečeme, až jsou dozlatova.

Pagáče podáváme teplé i studené. Jsou skvělou přílohou či chuťovkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pagáče

Zpět na recept