Pagáče

Recept na drobné slané pečivo, které můžeme podávat jako přílohu, chuťovku i pohoštění.


3.1730x
150 min

Postup přípravy

Škvarky umeleme, na vále je promícháme s polohrubou moukou, osolíme a přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky a víno. Přimícháme kvásek, který jsme si připravili z droždí, teplého mléka a špetky cukru. Zaděláme vláčné těsto, které vypracujeme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, složíme a zase necháme kynout, opakujeme po 15 minutách. Správně nakynuté těsto rozválíme na placku a vykrájíme pomocí sklenice kolečka. Pagáče přesuneme na plech, necháme ještě trošku nakynout, potřeme je žloutkem a v horké troubě rychle upečeme, až jsou dozlatova. Pagáče podáváme teplé i studené. Jsou skvělou přílohou či chuťovkou.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pagáče

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena