Ožralý Izidor

Lahodný moučník pro náročné a také mlsné jazýčky.


4.112x
75 min
2×

Ingredience

krém

3 ksvejce
250 gmáslo
2 lžícekakao
8 lžiccukr krupice
1 plátek100% tuk

těsto

5 ksvejce
15 dkgmáslo
4 lžičkykakao
2-3 lžičkyprášek do pečiva
15 dkgcukr krupice
5 dkghrubá mouka
10 dkgmleté ořechy

nádivka

2 dlrum
1 hrstcukr moučka
1 ksvanilkový cukr
20 dkgmleté ořechy

na potření

marmeláda

na ozdobu

čokoládová poleva

Postup přípravy

Postup může být pro některé sice o něco složitější, ale výsledek stojí opravdu za to! Žloutky s cukrem a máslem vymícháme do pěny. Poté přidáme mleté ořechy, hrubou mouku, prášku do pečiva a kakao a zamícháme. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který přidáme do výše uvedené směsi a vše opatrně zamícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 - 190 stupňů. Špejlí zkusíme, zda se nám těsto nelepí a poté vyndáme z trouby. Ještě upečený korpus potřeme marmeládou. Poté si připravíme ořechovou nádivku. Mleté ořechy spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem a rumem zamícháme dohromady. Nádivkou pak potřeme upečený moučník. Na ořechovou nádivku dáme ještě krém. Vejce s cukrem vyšleháme nad párou do tuha, pak přidáme kakao a ještě do teplého krému přidáme máslo a kousek 100% tuku. Tento krém naneseme na ořechovou nádivku. Nakonec ožralého Izidora přelijeme čokoládovou polevou. Ožralého Izidora dáme ztuhnout, klidně do lednice. Pak ho nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor hanca.s

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ožralý Izidor

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena