Ovocný salát s rumem

Letní ovocný salát s dávkou rumu, ale jde to i bez něj. Vše je čerstvé, žádné plechovky nebo kompoty. Na letní posezení naprosto ideální.


3.73x
15 min

Postup přípravy

Všechno vybrané ovoce očistíme, zbavíme slupek, stopek a jadřinců. Nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Banán na kolečka, kuličky hroznů na půlky, vše ostatní na kostičky či jiné tvary dle fantazie. Nakrájené ovoce ve velké míse zaprášíme trochou moučkového cukru a dávkou rumu dle chuti. Záleží na zvoleném ovoci, zda je například kyselejší, můžete přidat trochu vody, aby se dal salát dobře zamíchat. Vše opatrně promícháme, aby se ovoce nerozbilo a salát tak neztratil na dojmu čerstvosti.

Ovocný salát s rumem podáváme jedině dobře vychlazený!

Tip: Pokud chcete udělat dojem na návštěvu, podávejte salát ve skleničkách na víno (čím větší, tím lepší).

Recept jsem napsal z ovoce, které používám já, ale samozřejmě je na každém, z jakého ovoce si salát udělá.
user-icon

autor Honza K


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný salát s rumem

Zpět na recept