Podle návodu na obalu si připravíme pudink. Měl by být spíše hustší.
Dno dortové formy vyložíme dětskými piškoty. Ty trochu pokapeme mlékem nebo rumem. Piškoty zalijeme pudinkem. Pudink opět poklademe vrstvou piškotů. V misce si stranou smícháme zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Smetanu pak rozetřeme na piškoty. Na smetanu rozložíme poslední vrstvu piškotů. Na celý povrch pak rozložíme kompotované ovoce, nejlépe broskve nakrájíme na tenké plátky.
Kompotovou šťávu doředíme vodou na zhruba 500 ml, přivedeme k varu a přidáme vanilkový pudink rozmíchaný v troše vody. Svaříme hladký pudink podobný želatině.
Ovocným pudinkem přelijeme celý povrch připraveného dortu. Ovocný Malakov necháme v lednici ztuhnout do druhého dne.
Druhý den ovocný Malakov vyjmeme z formy a můžeme podávat.