Ovocný dort s tvarohovo-vanilkovým krémem

Recept na velice snadný a chutný dezert.


5.016x
60 min
1×

Ingredience

těsto

3 ksvejce
100 gcukr krupice
100 gpolohrubá mouka
3 lžícehorká voda
0.3 balíčkukypřící prášek do pečiva

krém

500 mlmléko
40 gcukr krupice
250 gplnotučný tvaroh
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek
rumová tresť
2 lžičkysmetana fix

na ozdobu

voda
1 balíčekželatina
500 gčerstvé nebo kompotované ovoce
šťáva z ovoce

Postup přípravy

Na piškot utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva a přidáme horkou vodu. Řádně promícháme a vlijeme do vymazané dortové formy. Pečeme cca 30 minut na 150 - 160 °C

Mezitím si připravíme krém z 500 ml mléka, několika lžic cukru a vanilkového pudingového prášku. Uvaříme hustý pudink. Ten necháme zcela vychladnout. Do mísy dáme cukr, tvaroh, přidáme již chladný pudink, 2 lžičky smetana fix a ručním šlehačem chvíli šleháme. Dle chuti můžeme přidat trochu rumové tresti. Krém vlijeme na zchladlý piškot.

Na vršek dortu klademe ovoce a na závěr zalijeme želatinou. Pokud je čerstvé ovoce trochu kyselejší, je dobré ho nejdříve prosladit. Želatinu dělám z 250 ml tekutiny - půl voda, půl ovocná šťáva. Ještě horkou zalévám vršek dortu pokrytý ovocem.

Ovocný dort s tvarohovo-vanilkovým krémem je dobré nechat cca 10 hodin tuhnout v lednici a můžeme podávat.
user-icon

autor Lucie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný dort s tvarohovo-vanilkovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká