Ovocný čaj

Lahodný čaj z vlastního ovoce, který v zimě zahřeje.


4.210x
60 min
1×

Postup přípravy

Ovoce omyjeme, velké nakrájíme na kousky. Jablka a hrušky zbavíme jádřinců a oloupeme, z peckovic odstraníme pecky. Ovoce dáme do pekáče, přidáme šťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu, nakrájenou na tenounké proužky, přidáme koření, můžeme přidat i badyán a zamícháme. Koření je dobré vložit v sítěném sáčku a po upečení vyndat. Pak posypeme cukrem a dáme péct do trouby na 250 °C na 10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Potom přidáme 2 dl vody nebo rumu. Nebo pro děti ovocné šťávy a dáme ještě na 10 minut do trouby. Horký ovocný čaj plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru jako marmelády. V zimě dáme 2 - 3 lžičky směsi do hrnečku a zalijeme horkou vodou. V zimě nás ovocný čaj krásně zahřeje.
user-icon

autor preclik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovocný čaj

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena