Vaření.czReceptyOvocný čaj z čerstvého ovoce

Ovocný čaj z čerstvého ovoce

Recept na čaj ze skutečného ovoce.


4.715x
60 min

Postup přípravy

Jakékoliv ovoce, co najdeme na zahrádce nebo koupíme v obchodě, očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky. Jablka, hrušky a podobné ovoce není potřeba loupat, se slupkou je čaj ještě lepší. Můžeme dát i kompotované nebo mražené ovoce. Ovoce dáme do velkého hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr podle chuti. Dávám na 1 kg ovoce asi 0,5 kg cukru - podle druhu ovoce. Když dávám kyselejší (rybíz), dám i více. Přidáme hřebíček, mletou nebo kdo nemá rád, tak celou skořici Čaj vaříme do změknutí ovoce asi 30 minut. Odstavíme. Můžeme přidat rum podle chuti, ale není to podmínkou. Ovocný čaj lijeme ještě horký do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru, aby se vysterilizovalo víčko. Vychladlé skleničky s čajem schováme do sklepa. Vydrží dlouho jako jiné zavařeniny. Do hrnku dáváme zhruba 2 - 3 lžíce ovocného čaje a zalijeme vařící vodou. Již nesladíme.
user-icon

autor Martina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný čaj z čerstvého ovoce

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena