1 ks | jablko | |
1 ks | pomeranč | |
2 ks | kiwi | |
2 ks | banán | |
1 ks | hruška | |
1 ks | grapefruit | |
5 ks | jahody | |
60 g | hroznové víno | |
omáčka | ||
---|---|---|
500 ml | mléko | |
3 lžíce | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkové šodó v prášku | |
na ozdobu | ||
lístky meduňky |
Grapefruit, pomeranč, banány a kiwi oloupeme, z grepů odstraníme i blanky. Jahody, hrušku, jablko a víno omyjeme a necháme okapat. Z mléka odlijeme 100 ml a zbytek smícháme s cukrem a přivedeme k varu. V odlitém mléce rozmícháme vanilkové šodó v prášku a vlijeme jej do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme tři minuty, odstavíme a mícháme do zchladnutí. Veškeré oloupané a omyté ovoce nakrájíme na dílky přibližně stejně velké. Střídavě napichujeme na špízové jehly. Ovocné špízy aranžujeme na talíř, ozdobíme lístečky meduňky a podáváme s vychladlou našlehanou vanilkovou omáčkou.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Do školy i na výlety: Jak začít připravovat chutné svačinky, které děti ocení?
Určitě už jste někdy se svými známými zavzpomínali na školní jídelny. Někdo na ně nedá dopustit, někdo neskrývá znechucení. Nějak podobně to asi vypadá, když přijde řeč na školní svačiny našeho dětství. Obvykle se smíchem vzpomínáme na univerzální chleba se salámem, který pravidelně končil v koši. Asi bychom všichni chtěli, aby to naše děti nedělaly stejně.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena