Na přípravu košíčků promícháme měkké máslo s moučkovým cukrem. Přidáme bílky a nakonec prosetou mouku. Mícháme, dokud nebudeme mít hladké těsto.
Papír na pečení rozdělíme na čtverce 17 x 17 cm a stejnoměrně naneseme lžící připravenou směs. Těsto vyjde asi na 7 košíčků.
Těsto na košíčky pečeme nejlépe po jednom kuse 8 - 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Ihned po vyndání z trouby položíme slabý korpus na obrácený hrníček, aby po vychlazení přijal formu košíčku. Takto připravíme všechny košíčky.
Pudinkový krém připravíme z mléka, které dáme ohřát se špetkou soli, citronovou kůrou a vydlabaným vanilkovým luskem. Krém necháme ne zcela vychladit. Žloutky vyšleháme do nadýchané pěny s cukrem a pomaličku přidáváme prosetou mouku. Vaječnou směs dáme vařit ve vodní lázni a nakonec přidáme přefiltrované vanilkové mléko. Pokračujeme v míchání, dokud nemáme hustý krém.
Do košíčku vložíme ovocnou odkapanou macedonií (ovoce) a překryjeme pudinkovým krémem.
Ovocné košíčky s pudinkovým krémem posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.