Ovocná roláda s kokosem

Roládový korpus seženete v pekařství a příprava krému na roládu není složitá.


3.0172x
75 min

Postup přípravy

V 1/2 litru mléka uvaříme 1 vanilkový pudinkový prášek. Pudink uvaříme bez cukru, do zhoustnutí. Necháme pak úplně vychladnout. Během chladnutí pudink občas zamícháme, aby se na něm nedělal škraloup.

Máslo necháme před přípravou krému v teplé místnosti nahřát, aby změklo.

Příprava krému : Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i žloutky.Postupně vmícháme vychladlý pudink. Hotový krém dáme do lednice ztuhnout.

Korpus rozvineme a necháme na papíru, ve kterém byl zabalený. Korpus namažeme meruňkovým džemem. Můžeme použít i džem z ovoce jiného. Pak na vrstvu džemu natřeme krém. Použijeme asi 2/3 krému. Na pomazaný korpusový plát naskládáme střídavě okapané mandarinky a kousky ananasu. Část ovoce si musíme nechat na zdobení.

Korpus s krémem a ovocem opatrně stočíme do rolády. Zabalíme do papíru a dáme asi na 20 minut ztuhnout do lednice, aby si roláda uchovala svůj tvar. Pak ji celou potřeme zbytkem krému, ozdobíme dle své fantazie ovocem a nakonec posypeme kokosem.Než začneme krájet,necháme roládu s kokosem uležet v chladu, alespoň půl hodiny.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocná roláda s kokosem

Zpět na recept