Ovocná marmeláda z černého bezu

Nenáročný recept na marmeládu s jablkem, pomerančem a černým bezem.


5.012x
60 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky bez jadřinců. Oloupané pomeranče zbavíme bílé vlákniny a nakrájíme také na kostičky. Černý bez dobře propláchneme.

Ovoce vložíme do velkého hrnce a vaříme na malém plameni. Přidáme cukr, jehož množství můžeme i ubrat. Směs tyčovým mixerem promixujeme. Vše vaříme do husté marmelády.

Marmeládu přendáme do sterilovaných sklenic a víčko namočíme do ginu. Poté sklenice dobře uzavřeme.

Ovocnou marmeládou z černého bezu potíráme čerstvé pečivo třeba ke snídani.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocná marmeláda z černého bezu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká