Výborná a jednoduchá bublanina. Bylo by škoda se o tento recept nepodělit. Trvalo dlouho, než jsem jej získala.
Hodnocení
4.6
/ 5 (112x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
30x
Ingredience
Ostatní
Cukr25 dkg
Olej10 dkg
Vejce4 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Hladká mouka 30 dkg
Studená voda10 dkg
Podle chuti
Ovoce
Postup přípravy
Cukr a vejce ušleháme ručním robotem a přidáme vodu a olej a přimícháme hladkou mouku a prášek do pečiva.
Těsto na bublaninu vlijeme na plech pokrytý pečícím papírem, případně na plech vymazaný a vysypaný strouhankou. Těsto poklademe opracovaným ovocem. Nejlepší jsou jahody a rybíz nebo borůvky.
Bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Upečenou ovocnou bublaninu ozdobíme, nakrájíme a můžeme podávat.
Měl jsem doma jen hladkou mouku a proto jsem zkusil tento recept a rozhodně nelituju. Rozdělil jsem těsto na 2 části a do jedné přidal asi lžíci kakaa a samozřejmě ještě trošku vody a oleje ať není těsto moc husté. Bublanina pak byla hezky mramorová. Použil jsem čerstvé třešně srdcovky a jen se po ní zaprášilo. Příště to chce dvojitou dávku. Vřele doporučuju.
Kristýna
Výborná bublanina
Bublanina je výborná, rychlý recept, já ji dělala z mražených jahod a je výborná:-) takže díky za recept a všem můžu jen doporučit!:-)
Jana
Komentář k receptu Ovocná bublanina 1
Bublaninu jsem dnes zkusila "ze zoufalství". Neměla jsem polohrubou mouku na svojí hrníčkovou, tak jsem našla tuto. Je moc dobrá, nadýchaná a nejspíš už zůstanu u tohoto receptu. Díky
janem-k
Komentář k receptu Ovocná bublanina 1
Lupla jsem do ní pár švestek, co volaly po spotřebě a ňami, ňami :-)
stavros666
Bublanina
Skutečně jednoduché,vynikající a rychlé.Ovoce dávám jakékoliv a když dělám meruňkovou,přidávám tvaroh.Vyzkoušejte to,uvidíte,že to nemá chybu....dobrou chuť....///