Vaření.czReceptyOvíněné jehněčí v lilku

Ovíněné jehněčí v lilku

Recept na velmi chutný pokrm z jehněčího pro různé oslavy a dobré pohoštění.


5.01x
120 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
1 lžícetymián
2 kscuketa
8 ksrajče
6 kslilek
1 ksbobkový list
120 mlbílé víno
1.2 kgjehněčí plec

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

na ozdobu

cherry rajčata

Postup přípravy

Jehněčí plec očistíme a nakrájíme na kostičky. Malé cukety s rajčaty opláchneme, osušíme a překrájíme na menší kousky. Cibuli i česnekový stroužek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme čtyři lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme maso, cukety, rajčata, nasekaný tymián a bobkový list. Ochutíme solí a pepřem. Zalijeme bílým vínem a na mírném ohni dusíme doměkka. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na plátky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky lilku v něm osmažíme dozlatova, stačí asi 6 - 7 minut. Vyjmeme je a necháme na ubrousku okapat od tuku. Kulaté zapékací misky vyložíme plátky orestovaného lilku a naplníme je masovou směsí. Uzavřeme dalšími plátky lilku. Naplněné misky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut. Ovíněné jehněčí v lilku ihned podáváme. Můžeme servírovat přímo v zapékacích miskách, nebo porce vyklopíme na talíře. Na dozdobení jehněčího v lilku použijeme cherry rajčata.
user-icon

autor 700413


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovíněné jehněčí v lilku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena