Ovíněné hovězí

Vařené hovězí maso z polévky připravíme na víně.


5.05x
45 min
3×

Ingredience

100 gmáslo
1 kscibule
0.5 kostkymasox
1 dlbílé víno
2 lžičkyhladká mouka
1 hrstsušené houby
3 lžícesmetana na vaření
500 gvařené hovězí maso

podle chuti

hořčice
citronová šťáva
mletá pálivá paprika
strouhaný muškátový oříšek
papriková vegeta

podle potřeby

voda

na ozdobu

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Namočíme si sušené houby, uvaříme je a pokrájíme na drobné kousky.

Uvařené hovězí maso z polévky nakrájíme na tenké plátky, jemně je potřeme hořčicí a po obou stranách opečeme na másle.

Vyndáme je na talíř a na másle po opékání osmahneme cibuli a spolu s nakrájenými houbami orestujeme. Hovězí plátky dáme zpět, dáme trochu muškátového oříšku, špetku červené pálivé papriky, poprášíme moukou, zalijeme vínem a vodou, přidáme masox a asi půl hodiny povaříme. Přimícháme smetanu, necháme jen přejít varem. Dochutíme vegetou a citronovou šťávou.

Ovíněné hovězí podáváme s vařenými kolínky, makaróny nebo jinými těstovinami a na talíři posypeme petrželkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovíněné hovězí

Zpět na recept