Ovesné sušenky s jablky

Zdravý recept na chutné celozrnné mlsání bez vejce.


4.241x
60 min
1×

Ingredience

0.5 lžičkysůl
2 ksjablko
50 grozinky
1 kspomeranč
1 lžícemed
150 gcelozrnná mouka
200 govesné vločky
1 lžičkaanýzová semínka
2 lžícekukuřičný olej
4 lžícehnědý třtinový cukr
30 gpražená sezamová semínka

Postup přípravy

Ovesné vločky s rozinkami necháme odmočit ve vlažné vodě s pomerančovou šťávou. Jablka oloupeme a nastrouháme. Měkké ovesné vločky s rozinkami promícháme s moukou, cukrem, olejem, solí, nastrouhanými jablky, sezamovými semínky, anýzem a povoleným medem. Suroviny dobře promícháme. Těsto musí vzniknout měkké, ale pevné. Těsto necháme 30 minut odpočinout a mezitím si předehřejeme troubu na 190 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Na plechu tvarujeme lžící těsto do tvaru koleček, které zadní stranou lžíce přitiskneme. Ovesné sušenky pečeme asi 15 minut, potom necháme sušenky vychladnout. Ovesné sušenky s jablkem můžeme konzumovat třeba ke snídani.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovesné sušenky s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena