Ovesné sušenky bez másla a mouky

Recept na skvělé ovesné sušenky bez zbytečného másla a mouky, které se vám při pečení neroztečou! Zvládne je i začátečník.


4.454x
60 min
4×

Postup přípravy

Nejdříve si rozdrtíme kukuřičné lupínky a ovesné vločky (nemusíme). Poté vsypeme do velké mísy, přidáme slunečnicová a sezamová semínka, pokrájené rozinky, strouhaný kokos, sekané mandle, prášek do pečiva, skořici a cukr. Vše dobře promícháme. Do mísy přilijeme jogurt a rozklepneme vejce. Vše opět pořádně promícháme, měla by nám vzniknout lepivá směs.

Můžeme přidat i jakékoli další suroviny, například dýňová semínka, čokoládu, sušené ovoce, ořechy, nastrouhané jablko nebo med.

Na plech s pečícím papírem klademe lžící malé hromádky, které upravíme do tvaru sušenek. Můžeme pokládat klidně i vedle sebe, těsto drží tvar. Těsto nám vyjde asi na 50 ovesných sušenek.

Sušenky pečeme při 180 °C asi 10 minut do zezlátnutí.

Ovesné sušenky bez másla a mouky podáváme jako chutnou a zdravou sladkost při různých příležitostech.
user-icon

autor Elie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesné sušenky bez másla a mouky

Zpět na recept