4 stroužky | česnek | |
olej | ||
3 ks | vejce | |
2 dl | mléko | |
1 lžička | majoránka | |
2 ks | cibule | |
vegeta | ||
0.5 lžičky | mletý pepř | |
150 g | hrubá mouka | |
400 g | ovesné vločky |
Ovesné vločky namočíme na 30 minut do mléka.
Mezitím oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno a česnek na jemné plátky. K zelenině přidáme majoránku, dvě lžičky oleje, pepř a dobře promícháme.
Z ovesných vloček jemně vytlačíme přebytečné mléko, přidáme celá vejce, mouku, směs koření s olejem a vymícháme středně tuhou hmotu. Podle chuti přidáme vegetu. Mícháme asi 8 min. Ze vzniklého těsta na rozpáleném oleji formujeme asi 1 cm silné placky a pomalu pečeme. Zlatavění okrajů vloček je známkou propečení.
Podáváme teplé i studené.
Autor:doktor no
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena