Zkuste ovesnou kaši s ovocem podle mého receptu. Je to výborná sladká snídaně i sladká tečka.
Hodnocení
4.5
/ 5 (16x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Mléko1 l
Med4 lžíce
Ovesné vločky200 g
Citronová kůra nebo vanilka
Nálev
Máslo70 g
Cukr krupice6 lžic
Nektarinky1-2
Podle chuti
Jahodový kompot1
Postup přípravy
Na cca 10 minut namočíme vločky do mléka, přidáme špetku soli, necháme nasáknout.
Připravíme si mezitím polevu - karamelizované nektarinky nebo jiné tuhé ovoce. Na másle, které necháme zhnědnout, karamelizujeme krupicový cukr. Jakmile se začne cukr spojovat, přihodíme na kousíčky nakrájené ovoce včetně slupky. Na mírném ohni necháme chvíli vařit, poté odstavíme a necháme dojít.
K nabobtnalým vločkám přilijeme zbytek mléka a přivedeme k varu za stálého míchání. Necháme vařit na mírném ohni cca 20 minut. Vločky musí být měkké, ale ne rozvařené.
Ke konci vaření přidáme do kaše vanilku a med.
Hotovou kaši poléváme připraveným ovocem včetně nálevu z másla a cukru.