Ovarová polévka

Toto se u nás vaří hlavně na Nový rok, ale k duhu přijde kdykoliv.


2.9128x
75 min
1×

Postup přípravy

Vepřová kolena dobře omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a vaříme.

Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájenou na kostky a vaříme s masem do měkka.

Polévku zcedíme, osolíme, dochutíme česnekem, přidáme dobře propláchnuté vařené kroupy a prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Maso servírujeme jako ovar s hořčicí a křenem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovarová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.