Vaření.czReceptyOvařený vepřový bůček s kořením

Ovařený vepřový bůček s kořením

Ovařený a ochucený vepřový bůček, který je vhodný ke všednímu podávání, ale také k pohoštění přátel.


4.339x
0
2×

Ingredience

1 lžícesůl
1 balíčekmexická směs koření
5 kuličeknové koření
10 kuličekcelý pepř
3 lístkyvětší bobkový list

podle potřeby

vepřový bůček

podle chuti

koření pěti vůní
bolívijské koření

Postup přípravy

Do hrnce s vodou přidáme bobkové listy, kuličky nového koření, kuličky celého pepře, přidáme sůl a uvedeme do varu. Vložíme omytý bůček a necháme ho asi 40 minut mírně vařit. V této vodě necháme bůček do druhého dne. Bůček necháme okapat, posypeme jakýmkoliv kořením a prsty po mase koření rozetřeme, kůži nařízneme do čtverečků a též zatřeme kořením. Takto upravené maso zavaxujeme do mísy, nebo zabalíme do alobalu, a necháme alespoň do druhého dne v ledničce. K ochucení vepřového bůčku lze použít bolívijské koření, koření pěti vůní nebo mexické koření. Záleží na naší chuti. Naložený a ovařený vepřový bůček podáváme nakrájený na plátky a přikusujeme chléb.
user-icon

autor p-e-p-a-j

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovařený vepřový bůček s kořením

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena