Ovařený vepřový bůček s kořením

Ovařený a ochucený vepřový bůček, který je vhodný ke všednímu podávání, ale také k pohoštění přátel.


4.339x
0
2×

Postup přípravy

Do hrnce s vodou přidáme bobkové listy, kuličky nového koření, kuličky celého pepře, přidáme sůl a uvedeme do varu. Vložíme omytý bůček a necháme ho asi 40 minut mírně vařit. V této vodě necháme bůček do druhého dne.

Bůček necháme okapat, posypeme jakýmkoliv kořením a prsty po mase koření rozetřeme, kůži nařízneme do čtverečků a též zatřeme kořením. Takto upravené maso zavaxujeme do mísy, nebo zabalíme do alobalu, a necháme alespoň do druhého dne v ledničce.

K ochucení vepřového bůčku lze použít bolívijské koření, koření pěti vůní nebo mexické koření. Záleží na naší chuti.

Naložený a ovařený vepřový bůček podáváme nakrájený na plátky a přikusujeme chléb.
user-icon

autor p-e-p-a-j


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovařený vepřový bůček s kořením

Zpět na recept