Oválky s rybízem

Jemné rybízové jednohubky.


2.964x
75 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 150°C.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme jemný pískový cukr a šleháme, až sníh hodně zhoustne a cukr se rozpustí.

Pak do sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr a z hmoty tvoříme na vymaštěný a vysypaný plech ploché oválky. Zvolna pečeme do zrůžovění. Ještě horké sundáme z plechů a necháme vychladnout.

Mezitím třetinu hery rozehřejeme, přidáme hladkou mouku, dvě lžíce cukru, krátce prohřejeme, pak zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hladkou kaši. Když kaše vychladne rozetřeme ji s moučkovým a vanilkovým cukrem. Nakonec za stálého šlehání přidáme změklou heru a vyšleháme lehký krém.

Na vychladlé sněhové oválky nastříkáme krém, ozdobíme rybízem a posypeme strouhanou čokoládou. Můžeme ihned podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Oválky s rybízem

Zpět na recept