Osvědčený velikonoční beránek

Jeden osvědčený recept na Velikonočního beránka. S celozrnnou moukou ho navíc povýšíme zase o stupínek jinam.


4.627x
60 min

Postup přípravy

Žloutky třeme s cukrem a tukem asi čtvrt hodiny (nejlépe robotem, zdatnější kuchařky a kuchaři ručně). Ostatní ingredience vmícháme do směsi, přidáme sníh z bílků.

Nebojte se tužší konzistence těsta. Směs natlačíme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy.

Velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 200°C, po patnácti minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších asi třicet minut.

Po vychladnutí nezapomeneme beránkovi udělat oči pomocí rozinek s párátky a uvážeme slušivou mašli.

Beránky podáváme pocukrované nebo se šlehačkou.
user-icon

autor Káka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Osvědčený velikonoční beránek

Zpět na recept