Ostrý nudlový nákyp

Pokud budou papat i děti, vynechte ďábelské feferonky! Smetanová zálivka vám bude chutnat!


3.0660x
60 min

Ingredience

- -sůl
2 ksvejce
- -máslo
2 ksrajčata
200 mlšlehačka
1 svazekbazalka
2 ksfeferonky
150 gsmetana kysaná
- -pepř mletý
400 gtěstoviny
- -sýr strouhaný
- -oříšek muškátový
- -tabasko
1 kscibule zelená

Postup přípravy

Nudle, kolínka, nebo jiné těstoviny dáme vařit do osolené vody na skus, pak scedíme, přelijeme vodou a necháme okapat. Rajčata nakrájíme na kousky, zelenou cibuli na plátky, feferonky zbavíme jadýrek a také nakrájíme. Bazalku natrháme. Na másle podusíme cibulku a feferonky, dochutíme solí, pepřem, tabaskem. Kysanou smetanu smícháme se šlehačkou, vejci a muškátovým oříškem. Těstoviny se zeleninovou směsí smícháme, přidáme bazalku, vložíme do vymazané zapékací misky a přelijeme směsí smetany a vajec. Posypeme strouhaným sýrem, vločkami másla a zapékáme při 180 st. 30-40 minut.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrý nudlový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.