Ostrý fazolový guláš

Recept na hustý a pořádně ostrý fazolový guláš.


4.371x
30 min
7×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
3 ksbrambory
1 kscibule
1 konzervabílé fazole
2 lžíceolej nebo máslo
20 dkguzenina (kabanos, párek)
2 konzervyčervené fazole v chilli omáčce
1 kostkahovězí bujón (masox)

podle chuti

majoránka
kečup
kurkuma
chilli koření
gulášové koření
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

podle potřeby

zásmažka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno, kabanos na kostičky, oloupané brambory na kousky a na trošce másla nebo oleje vše osmažíme. Osmahlou směs posypeme kořením - gulášové, sladká i pálivá paprika, majoránka, kurkuma a trošku chilli. Podle chuti můžeme přidat kečup. Zalijeme hovězím vývarem a vaříme do změknutí brambor. Mezitím prolisujeme a přidáme pár stroužků česneku. Na konci scedíme červené i bílé fazole (ty v chilli omáčce necedíme), přidáme do guláše a ještě prohřejeme. Podle hustoty zahustíme ostrý fazolový guláš vychladlou zásmažkou. Ostrý fazolový guláš podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým chlebem.

Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů

Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.

Novoroční

Fazolový salát s uzeným masem

(doba přípravy 35 min)

Fazolový

user-icon

autor Ren


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrý fazolový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena