Ostrý fazolový guláš

Recept na hustý a pořádně ostrý fazolový guláš.


4.371x
30 min
7×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno, kabanos na kostičky, oloupané brambory na kousky a na trošce másla nebo oleje vše osmažíme. Osmahlou směs posypeme kořením - gulášové, sladká i pálivá paprika, majoránka, kurkuma a trošku chilli. Podle chuti můžeme přidat kečup. Zalijeme hovězím vývarem a vaříme do změknutí brambor. Mezitím prolisujeme a přidáme pár stroužků česneku. Na konci scedíme červené i bílé fazole (ty v chilli omáčce necedíme), přidáme do guláše a ještě prohřejeme. Podle hustoty zahustíme ostrý fazolový guláš vychladlou zásmažkou. Ostrý fazolový guláš podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým chlebem.


Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů


Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.


Novoroční


Fazolový salát s uzeným masem


(doba přípravy 35 min)


Fazolový

user-icon

autor Ren


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrý fazolový guláš

Zpět na recept