Fazolový salát s uzeným masem

Recept na vydatný fazolový salát s uzeným masem a kroupami, který dochutíme česnekovou zálivkou.


4.617x
35 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
1 ksmrkev
1 ksbobkový list
50 mlolivový olej
6 kuličekcelý černý pepř
50 gječné kroupy
1 plechovkasterilované červené fazole
250 gvařená uzená plec

zálivka

1 stroužekčesnek
50 mlolivový olej
1 lžičkačervený vinný ocet

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s olejem a octem. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme rozležet.

Uzené maso očistíme a uvaříme ve vodě spolu s bobkovým listem, černým pepřem, stroužkem česneku a cibulí. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Ječné kroupy spaříme a uvaříme v uzeném vývaru doměkka. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Červené konzervované fazole necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky.

Studené uzené maso promícháme s kroupami, fazolkami a nakrájenou mrkví. Přidáme usekanou petrželku a vše spojíme se zálivkou.

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami podáváme studený a dobře odležený. Vhodnou přílohou je tmavé pečivo nebo česnekový toast.

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolový salát s uzeným masem

Zpět na recept