Vaření.czReceptyFazolový salát s uzeným masem

Fazolový salát s uzeným masem

Recept na vydatný fazolový salát s uzeným masem a kroupami, který dochutíme česnekovou zálivkou.


4.617x
35 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
1 ksmrkev
1 ksbobkový list
50 mlolivový olej
6 kuličekcelý černý pepř
50 gječné kroupy
1 plechovkasterilované červené fazole
250 gvařená uzená plec

zálivka

1 stroužekčesnek
50 mlolivový olej
1 lžičkačervený vinný ocet

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s olejem a octem. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme rozležet. Uzené maso očistíme a uvaříme ve vodě spolu s bobkovým listem, černým pepřem, stroužkem česneku a cibulí. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Ječné kroupy spaříme a uvaříme v uzeném vývaru doměkka. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Červené konzervované fazole necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Studené uzené maso promícháme s kroupami, fazolkami a nakrájenou mrkví. Přidáme usekanou petrželku a vše spojíme se zálivkou. Fazolový salát s uzeným masem a kroupami podáváme studený a dobře odležený. Vhodnou přílohou je tmavé pečivo nebo česnekový toast.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolový salát s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena