Ostrá krevetová polévka

Recept inspirovaný mexickou kuchyní. Velmi pikantní polévka s krevetami a rajčaty.


4.113x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1-2 kshřebíček
3-4 kschilli paprička
1 hrstčerstvý koriandr
6 kuličekbarevný pepř
1 lžičkaústřicová omáčka
800 gmasitá rajčata
2 ksmalá šalotka
3 kuličkycelý koriandr
350 gčerstvé krevety

podle chuti

cukr
sůl

podle potřeby

olej
300-400 mlvývar

Postup přípravy

Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Krevety očistíme, vyloupeme, ale asi 100 g krevet ponecháme i s krunýřky. Chilli papričky očistíme a nakrájíme najemno. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvičce nasucho opražíme celý pepř, koriandr a hřebíček. V mixeru rozmělníme na kaši nakrájená rajčata spolu s nevyloupanými krevetami a opraženým kořením. V hrnci necháme na oleji zpěnit šalotku, česnek a chilli papričky. K tomuto základu vmícháme cukr, který necháme zkramelizovat. Pak přidáme rozmixovanou rajčatovou směs, vše podlijeme vývarem a zvolna vaříme asi 25 - 30 minut. Poté krevetovou polévku přecedíme, prolisujeme přes síto a opět přivedeme k varu. Polévku ochutíme ústřicovou omáčkou a podle potřeby přisolíme, přisladíme. Nakonec do polévky vložíme vyloupané krevety, krátce povaříme a vmícháme čerstvý nasekaný koriandr. Ostrou krevetovou polévku podáváme teplou s pečivem nebo opečeným toastovým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrá krevetová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Mexická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena