Osso buco s rozmarýnem

Vyzkoušejte původní recept na milánské osso buco bianco ochucené rozmarýnem. Příprava masa z telecího lýtka s kostí je snadná a chuť s citronovou omáčkou je výborná.


3.719x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 větvičkarozmarýn
100 mlbílé víno
1 lžičkacitronová kůra
1 ksančovička
1 snítkacitronová tráva
4 porcetelecí lýtko s kostí
1 hrstčerstvá petrželka

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Plátky masa s morkovou kostí očistíme, osolíme, opepříme, okrajové blány nařízneme a plátky obalíme v hladké mouce. Připravíme si zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a malý stroužek česneku prolisujeme. Připravíme si tzv. gremoládu. Jemně usekanou citronovou trávu promícháme s citronovou kůrou, usekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a rozetřenou ančovičkou. Na rozehřátém másle s olejem opečeme maso z obou stran a pak ho vyndáme. Na výpeku orestujeme cibuli a snítku rozmarýnu, pak maso vrátíme zpět a vše podlijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol zcela odpaří přilijeme malé množství vývaru a plátky dusíme za občasného podlévání doměkka. Asi v polovině dušení maso opatrně obrátíme. Nakonec přidáme gremoládu a již jen krátce povaříme. Podle chuti pokrm dosolíme a dopepříme. Telecí osso buco s rozmarýnem rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Výborně chutná s šafránovým rizotem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Osso buco s rozmarýnem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena