Oříškový krém

Recept na krém z opražených lískových jader.


3.76x
30 min

Postup přípravy

Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Poté promneme, abychom odstranili slupky. Jádra pomeleme nebo rozdrtíme na jemné kousky. V části mléka rozmícháme pudinkový prášek. Ostatní prohřejeme, přidáme zbytek mléka, osladíme a přimícháme i ořechová jádra a mandlové aroma. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 - 3 minuty. Oříškový krém necháme vychladit, občas promícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Krém používáme k přípravě ovocných pohárů, hodí se k přelévání kompotovaného ovoce. Před konzumací zdobíme drcenými oříšky. Na přípravu lze oříšky zaměnit a použít opražené mandle.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Oříškový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena