Vaření.czReceptyOříšková roláda s banánem

Oříšková roláda s banánem

Tak tohle je bomba, kterou překvapíte každou návštěvu. Nejen, že to krásně vypadá, ale roláda podle tohoto receptu je měkká a lahodná.


2.9894x
90 min

Ingredience

0.5 balíčkuprášek do pečiva

těsto

2 lžíceolej
4 ksvejce
100 mlvoda
160 gcukr moučka
100 gpolohrubá mouka
80 glískové ořechy

na ozdobu

čokoláda
250 mlsmetana ke šlehání
1 ksztužovač šlehačky

náplň

4 ksbanán

na potření

džem

podle chuti

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s horkou vodou, olejem a cukrem našleháme dohusta. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny střídavě s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanými lískovými oříšky. Papír o velikosti plechu vymažeme tukem, vysypeme moukou a dáme na plech. Těsto rozetřeme na papír a vložíme do předehřáté trouby. Upečený plát svineme a necháme vychladnout. Upečenou a vychladlou roládu potřeme džemem, poklademe špalíčky banánů a stočíme. Povrch rolády potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Poklademe banánem nakrájeným na plátečky, který jsme předem pokapali citronem, aby nezhnědl. Roládu také můžeme potřít rozpuštěnou čokoládou a nechat zatuhnout, džem nahradit oblíbeným krémem či jen potřít ušlehanou smetanou, fantazii se meze nekladou. Oříškovou roládu s banánem necháme uležet a ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Oříšková roláda s banánem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena