Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s horkou vodou, olejem a cukrem našleháme dohusta. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny střídavě s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanými lískovými oříšky.
Papír o velikosti plechu vymažeme tukem, vysypeme moukou a dáme na plech. Těsto rozetřeme na papír a vložíme do předehřáté trouby. Upečený plát svineme a necháme vychladnout.
Upečenou a vychladlou roládu potřeme džemem, poklademe špalíčky banánů a stočíme. Povrch rolády potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Poklademe banánem nakrájeným na plátečky, který jsme předem pokapali citronem, aby nezhnědl. Roládu také můžeme potřít rozpuštěnou čokoládou a nechat zatuhnout, džem nahradit oblíbeným krémem či jen potřít ušlehanou smetanou, fantazii se meze nekladou.
Oříškovou roládu s banánem necháme uležet a ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Foto: Shutterstock.com